Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/psikoter/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/general.php on line 1275

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/psikoter/public_html/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/general.php on line 1275
Eğer istersen öğretmenim! - Psikoterapi Dergisi

Yazılar

Eğer istersen öğretmenim!
Çocuk, Eğitim, Eğitim Yöneticisi / Şehriban ESER

Eğer istersen öğretmenim!

Bir öğretmen olarak meslektaşlarımın yaptığı hatalar karşısında endişelere kapılıyorum. Sınıfta geçirdiğimiz az bir zaman dilimi ile öğretmenler odasında ‘’Elif’in matematik kafası yok, soruları çözemiyor.’’, ’’Ali’nin yazısı ne kadar da kötü görünüyor.’’, ’’Alp’in okuması akıcı değil, sürekli kelimeleri yutuyor.’’, ’’Güneş, sınıf kurallarına uymuyor, ne kadar kaba bir çocuk.’’ Sonu gelmeyen olumsuz cümleler ve öğrencilerin değişemez kaderine dönüşme süreci…

Halbuki cümlelerimiz şöyle de dökülemez miydi dudaklarımızdan? ’’Elif, biraz daha çaba gösterirse, ki buna yürekten inanıyorum, matematiği daha iyi olacak, Ali’yi biraz desteklersem yazısı güzelleşecek, Alp ile birlikte okuma saati yapıp, haftanın spikeri seçeceğim, Güneş’e davranış çizelgesi yaparsam sıkıntı duyduğu kuralları benimseyecektir.

Yaşamımızın her alanında olduğu gibi seçilen kelimeler çok değerlidir, gelişigüzel kullanılmamalı, öğreten olmak, yapıcı olmayı gerektirirken, öğrencinin yapabileceğine inanmayı, bir çözüm yolunun bulunabilme olasılığını baştan kabul etmeyi barındırır.

Her insan bir evren değil midir? Her evren farklıysa, neden aynı olmaya zorluyoruz bu çocukları?

Farklılıkları ile dünyadaki izlerini bulacak ve isimlerini duyuracaklar. Değişik anlatım yollarıyla, ders içeriklerini zenginleştirmeli, öğrenme metodlarını serpmeliyiz derslerimizin içine.

Ve önce yürekle inanmalı, işimizi buradan gelen aşkla yapmalıyız. Görün, bütün öğrencilerimiz ister yüz yüze ister uzaktan eğitim ile başaracaklar, kimisi bir önce, kimisi bir sonra.

Sabırla, inançla ve yapıcılıkla kalın kıymetli öğretmenlerim…

(Şimdilerde Bilim Öyküleri Yazarı)

Benzer Yazılar

Psikoterapi Dergisi 2020. Tüm Hakları Saklıdır.
error: İçerik korunmaktadır !